Johan Enschedé Hof

From Wiki
Jump to: navigation, search

thumb thumb The Johan Enschedé Hof is a hofje in Haarlem, Netherlands, on the Korte Begijnestraat. Via a rear entrance it is linked to the Hofje van Bakenes.

Building

It was designed and built in 2007 by Joost Swarte and Henk Döll who also collaborated on the Haarlem theater, the Toneelschuur, located around the corner. It was named after Johannes Enschedé III, the man under whom the printing company of the same name grew to be located on this spot. This hofje is managed by the same regents that manage the Hofje van Bakenes, which can be reached through the rear entrance. The hofje has 10 apartments, of which 8 are for women over 65 and two are for elderly couples.

The hofje garden is open to visitors from 10:00 until 17:00.

Template:Location map Template:Commons category

References

Template:Reflist Template:Coord

Template:Hofjes in Haarlem




Template:Netherlands-struct-stub